Tak si to ujasnime: čo všetko robí digitálna agentúra?

Tak čo, konečne ste sa rozhodli pristupovať k online marketingu vašej firmy seriózne? Ak chcete uspieť, musíte vedieť ako na to. A to je pre mnohých podnikateľov príliš zložité. Väčšina z nich na to ani nemá čas. Ďalej sú tu takí, ktorí to chcú zvládnuť svojpomocne, no potom sú sklamaní, že svoje financie neinvestovali správne. Ušetrite si nervy aj peniaze a obráťte sa na digitálnu marketingovú agentúru. 

dve ženy v kancelárii si prezerajú web stránku na laptope
Digitálna agentúra oživí váš biznis

S čím všetkým vám pomôže kvalitná digitálna marketingová agentúra?    

Ak povedzme nemáte takmer žiadne skúsenosti s PPC reklamou, nechajte to na druhých. Nenalievajte do nej zbytočné peniaze. Bez ujasneného zámeru, poznania vlastnej cieľovky, nastavenia správnych kľúčových slov, rozpočtu či štruktúry účtu vám ostanú len oči pre plač a „pekne” okresaný rozpočet.

Digitálne agentúry zamestnávajú profesionálov, ktorí vedia, ako premeniť návštevníkov stránok na platiacich zákazníkov. Firmám poskytnú online riešenia na mieru a pomôžu im dosiahnuť marketingové ciele a rozšíriť biznis. Obvykle majú viacero klientov, ku ktorým pristupujú vždy individuálne. Na základe ich cieľov a cieľovej skupiny volia rôzne stratégie. 

Čomu sa venuje digitálna reklamná agentúra?

Ponuka služieb jednotlivých agentúr sa môže líšiť, no v zásade sa všetky venujú:

  • SEO (optimalizácii webových stránok),
  • PPC reklame,
  • tvorbe content plánov a správe sociálnych sietí,
  • copywritingu (PR články, blogy),
  • e-mail marketingu,
  • grafike,
  • video reklame,
  • webovej analytike.

Vo všeobecnosti sa môžete stretnúť s fullservisovými a špecializovanými agentúrami. Fullservisová agentúra vám dokáže vďaka kolektívu špecialistov zabezpečiť komplexné online služby (okrem vyššie zmieneného aj UX, employer branding, tvorbu webov, stratégie, automatizáciu či motion dizajn). Špecializované agentúry sa naopak môžu zameriavať len na určitú oblasť. Na výbere agentúry si treba dať záležať a zistiť, či ponúka to, čo hľadáte. 

muž drží v ruke virtuálny svet s e-commerce ikonami
Fullservisová agentúra ponúka komplexné služby

Pri výbere agentúry vám môže pomôcť rebríček digitálna agentúra roka

Na základe piatich hodnotiacich kritérií každoročne prebieha zostavenie rebríčka DAR, ktorý vyhlasuje poradie najlepších digitálnych agentúr na Slovensku. Ak neviete, kam skôr skočiť, tento rebríček vám môže pomôcť pri hľadaní agentúry.

K hodnotiacim kritériám agentúr patria performance, idea, execution, economy a awareness. Súťaž prebieha od novembra minulého roka do novembra súčasného roka. Vyhodnotenie roka 2022 zatiaľ nepoznáme. 

Fullservisová digitálna agentúra Bratislava – vďaka Teapotu sa dostanete do povedomia a zarobíte! 

Udržať firmu nad hladinou a zbierať jeden úspech za druhým je v súčasnosti tvrdý oriešok. Prečo polovica firiem do 5 rokov skrachuje? Pretože väčšina začínajúcich podnikateľov žije v ružovej bubline. V dôsledku naivity, zlého plánovania a unáhlených rozhodnutí táto bublina praskne a zdanlivo perspektívna firma sa potopí ako Titanic. A to teda nikto nechce. 

Teapot je tu preto, aby k vám mohli prúdiť stabilné zisky. Na začiatku podnikania si treba premyslieť krátkodobé i dlhodobé ciele a obrátiť sa na špecialistov z online marketingu, ktorí vychytajú všetky muchy za vás. 

Digitálna agentúra – Bratislava Teapot už dobre pozná vďaka tomuto

S našimi klientmi úzko spolupracujeme počas celého procesu a v podstate sme ich verným partnerom. Základom úspechu bezpochyby patrí otvorená komunikácia a spolupráca. Ak klient nekomunikuje alebo zabudne spomenúť dôležité info, cesta k cieľu bude kľukatá. Platí to aj opačne – našim klientom sa nesnažíme zalepiť oči peknými slovami, ale na rovinu im odkomunikujeme, čo im funguje a čo treba zmeniť alebo prekopať”. 

Ďalším stavebným kameňom úspešnej spolupráce je dôvera a prispôsobivosť. Na jednej strane navrhneme riešenia, nad ktorými ste možno ani neuvažovali, no zároveň bude váš hlas vypočutý. Predsa len je to o vás. 

Súčasťou každej spolupráce v akejkoľvek oblasti je riešenie nezhôd. A tu sa opäť dostávame ku komunikácii. Sme tu na to, aby vaša firma generovala zisky, no potrebujeme poznať vaše očakávania. Veľmi si ceníme, ak nám klient poskytne spätnú väzbu a pripomienky včas. 

Digitálna agentúra – Košice, Trenčín, Žilina, Prešov…Teapot je skrátka všade

Hoci sídlime v Bratislave, väčšina našich klientov je roztrúsených po celom Slovensku. Keďže sme digitálna agentúra a v online svete sme doma, nemusíte za nami jazdiť stovky kilometrov. V dnešných dňoch by vás tá cesta aj tak vyšla draho. Nech sídlite aj na Kamčatke, lokalita nie je prekážkou. Konzultácie riešime formou hovorov alebo video meetingov. 

Keďže často sme vyťažení my aj naši klienti, tento spôsob komunikácie a celkovej spolupráce obom stranám ušetrí veľa času. Ale keby ste sa predsa chceli stretnúť, v našom kancli ste vítaní. Občas sa však aj my vybehneme prevetrať do terénu.

Digitálna agentúra – stáž môžu študenti vykonávať aj z domu

Digitálne agentúry neprinášajú výhody len klientom, ale aj študentom, ktorí svoju budúcnosť vidia v marketingu. Viaceré ponúkajú študentom stáž, ktorú môžu podľa svojich možností vykonávať priamo v office, remote alebo kombinovane. Stážisti tak majú väčšiu flexibilitu. 

Ak sú z diaľky, nemusia tráviť dlhé hodiny cestovaním. Stačí im pripojenie na Wi-Fi a môžu pracovať odkiaľkoľvek. Online svet nepozná prekážky. Či ste práve na Erasme v Taliansku alebo vo Švédsku, v naberaní nových vedomostí a zručností vám to nezabráni. 

Digitálna agentúra – kariéra 

Zatiaľ čo tradičný marketing má vo svete stále svoje miesto, digitálny marketing je vďaka svojim možnostiam a analytike čoraz viac žiadaný. To teda znamená aj väčšie percento pracovných príležitostí – SEO špecialista, PPC špecialista, stratég, programátor, grafik, copywriter, account manažér… v digitálnej agentúre nie je núdza o pestrosť. 

zamestnanci agentúry na spoločnej firemnej porade
Členovia tímu digitálnej agentúry sa špecializujú na rôzne oblasti marketingu

Digitálna agentúra Bratislava – práca sa prispôsobí vášmu režimu

Čoraz viac digitálnych agentúr upúšťa od podmienky, že zamestnanci musia denne dochádzať do officu. Pandémia koronavírusu nám ukázala, že je to možné aj inak a efektívnejšie –  sláva home officu. 

O kvalitných marketérov je teraz doslova boj a mnohí uchádzači si vyberú agentúru, ktorá im dáva voľnosť, odkiaľ budú pracovať. Keď je uchádzač naozaj dobrý, diaľka nehrá žiadnu úlohu. Digitálna agentúra rieši (na pár výnimiek) všetko online. 

Potrebujete pomôcť s marketingovou stratégiou pre váš biznis? S radosťou sa mu pozrieme na zúbok! Napíšte nám na hello@teapot.sk alebo zavolajte na telefónne číslo +421 908 788 887 a dohodneme si konzultáciu. 🙂