všetci účastníci víkendovej konferencie SEOloger 2022 na spoločnej fotografii

Teareportosaurus rex: aký bol SEOloger tento rok?

Tak sme sa dočkali! Po dvoch rokoch pandémie sme sa mohli konečne stretnúť so slovenskými a českými SEO nadšencami na skvelej akcii SEOloger naživo! Odniesli sme si kopu užitočných informácií, dojmov aj spomienok (tých po 22:00 možno trochu pomenej). Naša účasť na akcii bola síce prvý, rozhodne však nie posledný krát a už teraz sa tešíme na budúci ročník!

Po dvoch online rokoch konečne SEOloger naživo

Príjemné prostredie okolo hotela Skalský Dvůr sa postaralo o uvoľnenú atmosféru. Celý víkend sa niesol v pohodovom a neformálnom duchu, v komunite super ľudí a nechýbalo nám ani čapované pivko, wellness či športové aktivity. Samozrejme, že sme sa nestretli len kvôli zábave a drinkom. Možnosť zúčastniť sa na tejto akcii osobne po dlhšej dobe online stretnutí, vzdelávania a mítingov, bolo nielen osviežujúce pre naše mozgové závity, ale aj pre psychickú pohodu a oprášenie si socializačných zručností.

všetci účastníci víkendovej konferencie SEOloger 2022 na spoločnej fotografii
Takto vyzerala komplet zostava SEOlogera 2022.
zdroj: www.nazivo.seologer.cz

SEOloger nám vďaka najväčším SEO kapacitám na českom trhu trošku upratal už nadobudnuté know-how v našich múdrych hlavičkách, priniesol nové užitočné informácie o súčasných novinkách aj zmenách do budúcna, a hlavne umožnil spoznať nových super ľudí z fachu.

SEOloger naživo 2022: čo priniesol program?

Piatok sme začali presne tak, ako sa patrí. Ničím formálnym či umelo strojeným, ale eňo ňuňo večerou a následnou nezávislou diskusiou nad pohárikom (ne)alka. Preberali sme radosti i starosti SEOčkárskeho aj obyčajného života, o smiech (občas cez slzy) rozhodne nebola núdza. Bohatý program nás čakal až v sobotu – správny SEOčkár je ako špongia, ktorá neustále nasáva novinky, všetky prednášky sme teda absolvovali od začiatku do konca, vrátane diskusie a záverečných titulkov. No a v nedeľu sme sa s ťažkým srdcom aj poraňajkovým žalúdkom rozlúčili so super partiou a skvelo zorganizovanou akciou.

Poďme ale k samotným hosťom!

SEO novinky: štyri prednášky v znamení „z každého rožka troška”

O pestrý program sa postarali Jakub Rejnuš, Zdeněk Dvořák alias Linki, synchronizované duo Michala Binku a Tomáša Zahálku, i contentový Ondra Meier.

Jakub Rejnuš a SEO v kontexte a s dôrazom na efektivitu

Z Jakubovej prednášky nám najviac utkvelo v pamäti posolstvo: „Nebuď debil.”. Aj keď je SEO veľmi introvert-friendly odbor, nemôžeme ostať len v tejto škatuľke. Online marketing je všestranný obor a často musíme toho ovládať viac, aby sme boli efektívni. Chceme predsa, aby klientove projekty prosperovali. V kontexte biznisu treba vyjsť z bubliny, rozšíriť si obzory a aktívne komunikovať nielen s ostatnými členmi agentúry, ale aj s klientom samotným.

Ondra Meier sa povenoval téme SEO pre najväčšie spravodajské weby a ako môžeme získať odkazy

Ondra nám prezradil, ako v skutočnosti fungujú veľké spravodajské weby a čo im pomáha zvyšovať návštevnosť. Riešiť SEO pre milióny užívateľov mesačne je vcelku záhul. Rozprával o príprave zadaní pre copywriterov a podkladov k jednotlivým článkom. Samozrejme, že sme čo-to povyzvedali a utriedili si, ako zainkorporovať čo najefektívnejšiu strátégiu získavania odkazov zo spravodajských webov aj pre našu klientelu.

Zdeněk Dvořák: Ako sa zbaviť manuálnej penalizácie na Google

Toto veru riešiť nechcete. Zdeněk nám opísal zdĺhavý proces, čo robiť, keď si vás Google zoberie na mušku kvôli nevhodným odkazom. Ako sa takejto penalizácii vyhnúť? V skratke – linkbuilding treba robiť zodpovedne, premyslene a s ohľadom na nastavenú komplexnú SEO stratégiu. A na to sme tu v Teapote machri.

Tomáš Zahálka a Michal Binka sa pozreli odborným okom na Shoptet

Čo k tomu povedať. Najpoužívanejšia a najobľúbenejšia e-shopová platforma má množstvo múch. Nič nie je také dokonalé, ako sa na prvý pohľad zdá. Svoje o tom vedia majitelia e-shopov, SEOčkári a všetci, čo Shoptet používajú na dennej báze. Tento (možno drsnejší) feedback snáď dal Shopteťákom chrobáka do hlavy a na muchách už zapracujú.

Z akcie SEOloger 2022 sme si odniesli užitočné info i pekné spomienky

Na záver nemohla chýbať uvoľnená panelová debata plná osožných znalostí. Pýtali sme sa na všetko možné aj nemožné, po čom naše SEO šercia pišťali.

Jakub Rejnuš, Zdeněk Dvořák, Michal Binka, Tomáš Zahálka a Ondra Meier počas panelovej diskusie
Večerná panelová diskusia u pivka so všetkými prednášajúcimi.
zdroj: www.nazivo.seologer.cz

A ako vyzeral sobotňajší večer? O tom, že sme si to ozaj užili naplno, sa môžete presvedčiť prostredníctvom fotiek, na ktorých sme vysmiati od ucha k uchu. Bolo nám cťou a tešíme sa na ďalší ročník.

SEO špecialista Zlatica Luknárová diskutuje linkbuilding s účastníkmi konferencie SEOloger 2022
Naša SEOčkárka Zlatka v zapálenej debate o prínose svojej srdcovej záležitosti – linkbuildingu.
zdroj: www.nazivo.seologer.cz

CEO spoločnosti Teapot s.r.o. Patrik Magoš diskutuje s účastníkmi konferencie SEOloger 2022
Majiteľ našej agentúry Patrik očaril nielen svojou charizmou, ale aj svojím obľúbeným tričkom.
zdroj: www.nazivo.seologer.cz